The Room: Old Sins Image
Metascore
86

Generally favorable reviews - based on 8 Critics What's this?

User Score
6.8

Mixed or average reviews- based on 5 Ratings

Your Score
0 out of 10
Rate this:
 • 10
 • 9
 • 8
 • 7
 • 6
 • 5
 • 4
 • 3
 • 2
 • 1
 • 0
 • 0
 • Summary: Enter The Room: Old Sins and be transported to a place where tactile exploration meets challenging puzzles and a captivating story.
  The sudden disappearance of an ambitious engineer and his high-society wife provokes the hunt for a precious artefact. The trail leads to the attic of their
  Enter The Room: Old Sins and be transported to a place where tactile exploration meets challenging puzzles and a captivating story.
  The sudden disappearance of an ambitious engineer and his high-society wife provokes the hunt for a precious artefact. The trail leads to the attic of their home, and the discovery of an old, peculiar dollhouse…
  Explore unsettling locations, follow obscure clues and manipulate bizarre contraptions as you uncover the mysteries within Waldegrave Manor.
  Expand
Stream On
Score distribution:
 1. Positive: 7 out of 8
 2. Negative: 0 out of 8
 1. Jan 25, 2018
  100
  In a nutshell, The Room games are among the best puzzle games the App Store has to offer, and Old Sins falls right in line with the three previous amazing titles.
 2. Jan 25, 2018
  93
  In many respects, Fireproof Games offers more of the same with The Room: Old Sins. However, the original concept is so strong that I can’t complain about getting more, especially since the puzzles continue to feel fresh and interesting. In a market churning out free-to-play loot-box grinds, this meaty mobile experience is refreshing.
 3. Jan 25, 2018
  90
  The Room: Old Sins is an incredible game. It creates an amazing sense of place, peppers it with uniquely detailed objects and puzzles, and paces it all out in a way that makes playing it a pure delight. There may be some times where it isn’t so easy to understand how you are supposed to move forward, but these moments are so few and far between that they’re easy to look past.
 4. Feb 7, 2018
  85
  The Room: Old Sins is one of the best entries in the franchise, with a more cohesive progression and a lot of addictive puzzles. Just don't expect any major innovation in the formula.
 5. Nov 15, 2018
  80
  The game can easily run on medium-high-end devices, but a highly responsive touchscreen display is recommended to make the most of an experience that makes the sliding of the fingers the pivot of its gameplay.
 6. Jan 25, 2018
  80
  It’s creepy and kooky, mysterious and spooky. It’s altogether ooky, just let Fireproof Games’ give you the willies.
 7. Jan 29, 2018
  70
  The Room series offers players tactile, faux-Victorian puzzles that involve opening up wood and brass contraptions to reveal crank handles, sculptures with star-shaped bases, and devices that happen to be just the right angle to connect two recently-discovered apertures. Unlike The Room 2, which came over all Myst and had you spending a significant chunk of your time wandering back and forth, this goes back to its roots with a much more compact experience, revolving around the rooms of a single doll’s house. It does nothing to innovate and is relatively short-lived, but it’s enormously engaging while it lasts.

See all 9 Critic Reviews

Score distribution:
 1. Positive: 2 out of 3
 2. Mixed: 0 out of 3
 3. Negative: 1 out of 3
 1. Feb 9, 2018
  10
  2012-ben forradalmi dolog történt az Appstore-ban.

  A Fireproof Games kiadta a Room első részét, ami pillanatok alatt berobbant a köztudatba
  2012-ben forradalmi dolog történt az Appstore-ban.

  A Fireproof Games kiadta a Room első részét, ami pillanatok alatt berobbant a köztudatba mint minden idők legjobb iOS kalandjátéka. Aztán persze jött egyik folytatás a másik után, a sorozat trilógiára bővült, az Androidos emberkéket se lehetett kihagyni a bizniszből, mindez már történelem, de tény, hogy ezt a hihetetlenül magas színvonalat és minőséget még senkinek sem sikerült azóta megugrani.

  A 2015-ös harmadik rész után mindenki azt hitte vége lesz a sorozatnak, de hogy is gondolhattuk ezt, hiszen ami ennyire sikeres annak manapság nem lehet csak úgy vége. Aki esetlegesen nem tudná (ők járnak most a legjobban, az érzés amikor egymás után mind a négy részt lejátszod … priceless) a Room sorozat H.P.Lovecraft történeteire és az ő általa teremtett atmoszférára épül, ez egy ő általa megihletett logikai kalandjáték. Lényege minden esetben az, hogy ott vagyunk egy szobában, előttünk valami doboz vagy model, vagy szekrény, asztal, bármi ami tele van kapcsolókkal, ajtókkal, egymásból kinyíló soha véget nem érő titkokkal és rejtélyekkel, közben üzeneteket, leveleket, naplókat olvasgatunk, körvonalazódik valami sejtelmes, titokzatos háttértörténet. Majd a végén valami csúnya dolog történik és mi persze nem értünk semmit, sokkal inkább csak érzünk, de mindeközben piszkosul jól szórakoztunk.

  A szoba sorozat atmoszférája semmihez sem fogható, hihetetlen nyugalom vesz minket körül, mégis szinte tapintható a feszültség, nem tudom hogy csinálták a készítők, de szinte érezzük azt a belülről fakadó rettegést amit a játék főszereplője érezhet, miközben ott van egy sötét szobában és az életéért küzdve próbál megfejteni valami elképesztő rejtvényt. Az eddigi részekben egyik szoba jött a másik után, mindegyik tartogatott valami hihetetlenül kreatív és látványos feladványt, jutalmunk az volt hogy tovább mehettünk a következő szobába. Ezúttal ez most másképpen lesz. Egy padláson találjuk magunkat, ahol egy hatalmas bababház található, ezen a házon kell megtalálnunk a továbbjutáshoz szükséges feladványokat, hogy végre kinyíljon az első szoba rajta. Ekkor felkapjuk a speciális lencsénket (Ismerős a többi részből?) aminek köszönhetően gyakorlatilag életnagyságban találhatjuk magunkat az adott szobán belül, egy világ a világon belül ahogyan az egyik levélben olvashatjuk.

  A feladványok ezúttal rendkívül szerteágazóak és összetettek lesznek, ha találunk valami tárgyat, sose lehetünk biztosak benne, hogy azt az adott szobában tudjuk majd felhasználni, egyre több szobát kinyitunk ezzel egyre több lesz a lehetőségek száma. De szerencsére az Old Sins rendkívül logikusan és élvezhetően állít minket kihívások elé és ha esetlegesen bekapcsolva hagytuk a jól megszokott kérdőjeles segítséget, akkor némi angol tudás fejében garantáltan rá fogunk jönni mi a következő teendő. Ezekben a játékokban egyébként nem az a lényeg, hogy halálra szívassanak minket a készítők, hanem az atmoszféra, a hangulat, a levelek, az elképesztő látvány, kreativitás. Ez a játék tökéletes példája annak milyen fantasztikus dolgokra képes a kreatív emberi elme, ilyenkor bizony büszkék lehetünk arra, hogy ehhez a fajhoz tartozunk.

  Összesen kilenc szobával fogunk találkozni a babaházon belül, amiket sorban teljesítve egy utolsó logikai feladvánnyal lesz dolgunk és már nézhetjük is a konklúziót, örömmel közlöm mindenkivel hogy valószínűleg egy új trilógia született meg ebben a részben, mert gyakorlatilag éppen hogy csak elindultak a történések. A játék egy olyan kellemes öt óra alatt teljesíthető, de ha kikapcsoljuk a segítséget, ez az idő simán a duplájára növekedhet, attól függ mennyire vagyunk gyakorlott kalandorok és persze mennyire jó az angolunk. Minden elfogulatlanság nélkül mondhatom, hogy megszületett az oldal első tíz pontos játéka. Ha tehetném többet is adnék rá, mert egészen egyszerűen hibátlan. Ez a negyedik rész a sorban, mégis képes volt egy csomó újítást hozni a formába, miközben maradt pontosan ugyanaz. Izgatottan várom a folytatást, remélem ezúttal nem kell éveket kibírni addig. Semmilyen körülmények között ne hagyd ki, ha eddig nem ismerted a játékot akkor ne ezzel, hanem az első résszel álljál neki az élménynek!
  Expand
 2. Apr 13, 2018
  9
  While I have not finished this game, as the reviewers on the left have said it so far is equal to if not better than the previous rooms.
 3. Jan 29, 2018
  3
  I wonder if I’m the only one who is just so slightly disappointed in The Room: Old Sins? Graphics are gorgeous; music is the same; storylineI wonder if I’m the only one who is just so slightly disappointed in The Room: Old Sins? Graphics are gorgeous; music is the same; storyline is interesting, but I found the puzzles not to be as challenging as the previous Room Games. It sounds odd, but they were so much easier this time around that I kept thinking, “Is this all there is?” I have replayed the original Rooms 1, 2 and 3 a number of times, and yet I often still struggle with the puzzles, which is part of the fun. TROS just felt too short, and almost too logical in places. “Oh, I picked up X, that must fit Y. Now, I picked up A, that must fit B.” There were a few puzzles that had me briefly stumped, so I did find the hints helpful on those occasions, but a lot of the time I didn’t need a hint to figure things out...which I guess is good, but I also don’t feel as though it will be as re-playable as the other episodes. After all the build-up to the release, I was anticipating a game that was equally challenging as the first three games, and it was not. Expand
第04集 | Louis Wolheim | file_downloadTélécharger